Medicinske uniforme

Šijemo i prodajemo medicinske uniforme

Medicinski mantili svih boja i veličina, medicinke bluze muške i ženske, uniforme za stomatologe, bele medicinske pantalone i farmaceutske uniforme.

Najpovoljnije medicinske uniforme u Srbiji.

Stomatološka sestra - tehničar - bluza i pantalone

Stomatološka sestra je zanimanje koje se sastoji od aktivnog asistiranja u stomatološkoj ordinaciji u toku svih stomatoloških zahvata. Počinje prijemom pacijenata, a nastavlja se pripremanjem ili raspremanjem radnog mesta, sterilizacijom instrumenata i dezinfekcijom, mešanjem materijala, vođenjem administracije, trebovanjem materijala i održavanjem aparata. Tokom školovanja učenici ovladavaju veštinama asistiranja u svim fazama popravke zuba, vađenja zuba, zbrinjavanju oboljenja mekih tkiva, izrade mobilnih i fiksnih protetskih radova, asistiranja pri zbrinjavanju oboljenja zuba dece i lečenja ortodontskih nepravilnosti.
Radne uniforme za stomatologe. Šijemo po Vašim merama.
Stomatološke sestre učestvuju u sprovođenju mera prevencije stomatoloških oboljenja zdravstveno-vaspitnim radom u vrtićima, predškolskim ustanovama i savetovalištima za trudnice.
Tokom prve i druge godine pored učenja opšteobrazovnih i stručnih predmeta, vežbe iz stručnih predmeta održavaju se u školskim kabinetima. Kabinet je loše opremljen, bez stomatološke stolice, a postoji samo siromašna zaostala aparatura iz vremena školovanja zubnih tehničara u ovojškoli. Nadamo se da će se ponovnom verifikacijom ovog smera i opremanjem kabineta za zubne tehničare, popraviti sveukupna situacija i za smer Stomatološka sestra - tehničar.
U trećem i četvrtom razredu praktična nastava se izvodi na odeljenjima Klinike za stomatologiju i u Domu zdravlja. Vežbe iz infektologije, u trećem razredu, održavaju se na Klinici za infektologiju. Stručne predmete i vežbe drže diplomirani stomatolozi sa završenim različitim specijalizacijama iz ove oblasti.
Mogućnosti zaposlenja su u svim stomatološkim ordinacijama.  Ciljevi i zadaci smera su:

* prijem i priprema pacijenta za zubno - lekarske intervencije
* priprema radnog mesta, instrumenata, medikamenata i materijala za zubno - lekarske intervencije
* asistiranje lekaru za vreme izvođenja zubno - lekarskih intervencija
* ukazivanje prve pomoći kod besvesnog stanja
* pranje i sterilizacija instrumenata i materijala i kontrola sterilizacije
* dezinfekcija instrumenata i materijala koji ne podležu sterilizaciji
* održavanje zubno - lekarskog pribora i aparata
* vođenje i čuvanje zubo - zdravstvene dokumentacije
* sačinjavanje izveštaja
* trebovanje i čuvanje potrebnog materijala, instrumenata i pribora
* sprovođenje preventivnih mera i zdravstveno - vaspitni rad

Područje zapošljavanja - stomatološka služba u zdravstvenim organizacijama.