Medicinske uniforme

Šijemo i prodajemo medicinske uniforme

Medicinski mantili svih boja i veličina, medicinke bluze muške i ženske, uniforme za stomatologe, bele medicinske pantalone i farmaceutske uniforme.

Najpovoljnije medicinske uniforme u Srbiji.

Medicinske sestre - beli mantili

 Najviše sestara radi u bolnicama. One pomažu svojim pacijentima u ublažavanju, rešavanju i podnošenju problema koje imaju zbog bolesti, propisanih terapija, načina lečenja, boravka u bolnici i odvajanja od porodice.
Na primer, zbog bolesti ljudi se ne mogu brinuti o sebi, mogu dobiti dekubitus. Često su zabrinuti zbog terapija i sa strepnjom očekuju nalaze. Različiti načini lečenja mogu uzrokovati poteškoće poput gubitka kose ili mučnine. Mnogi bolesnici teško podnose boravak u bolnici – ne snalaze se u novoj sredini, ne znaju komu se od osoblja mogu obratiti, a tu su i drugi bolesnici koji mogu biti teško bolesni, nervozni.
 Medicinske uniforme po Vašim merama. Medicinske uniforme Katić

    Mnoge bolesti, naročito hronične, zahtevaju promenu načina života i primenu novih veština nakon otpuštanja iz bolnice. Zato sestre moraju pripremiti bolesnike za samostalan život kod kuće – poučavaju ih, pravilnoj ishrani, samokontroli glukoze, načinu uzimanja lekova i drugim stvarima, zavisno, od bolesti. Budući da neke zadatke s područja sestrinskog zanimanja (hranjenje bolesnika, kupanje, pomoć pri obavljanju nužde i sl.) provodi pomoćno osoblje, sestre ih poučavaju te organiziraju i nadziru njihov rad. Bolničke sestre takođe provode ili sudeluju u sprovodjenju mnogih medicinskih postupaka – od različitih načina primene lekova do hemodijalize. 
Hirurške uniforme. Dostava na kućnu adresu.Medicinske uniforme  Katić
    Svi se ovi poslovi prilagođavaju posebnim obeležjima i potrebama bolesnika, tako da postoje velike razlike u poslovima sestara, recimo, na pedijatriji, kardiologiji, hirurgiji, psihijatriji ili na odeljenju za rehabilitaciju. Sestre u bolnicama mogu raditi i u dijagnostičkim ordinacijama – npr. za alergološka ispitivanja ili endoskopije, na odeljenjima za hitan prijem bolesnika, u operacijskim salama itd.
    Danas ima sve više ustanova za negu i rehabilitaciju u kući, a mnoge od njih kao oblik privatne prakse osnivaju sestre. Sestre koje su zaposlene u tim ustanovama rade u bolesnikovu domu. Posao ovih medicinskih sestara je vrlo sličan poslu bolničkih sestara, uključujući i mnoge postupke koji su se nekada provodili isključivo u bolnicama – inekcije, infuzije, lečenje kiseonikom itd.
U primarnoj zdravstvenoj zaštiti zaposleno je oko hiljadu patronažnih sestara s višom stručnom spremom. One posećuju svoje pacijente u njihovim domovima. Rade najviše s trudnicama, mladim majkama i obolelima od hroničnih bolesti. Poučavaju njih i članove porodice o zdravlju i bolesti, nezi deteta, terapiji za bolesne i nemoćne u krugu porodice itd. Nekad organiziraju i tečajeve, npr. za trudnice, i pripremaju porodiljsku pauzu. Njihov je glavni zadatak da pomognu ljudima da se što bolje brinu o svojemu zdravlju i zdravlju članova porodice i da što bolje i samostalnije žive uprkos hroničnim bolestima i ograničenjima.