Medicinske uniforme

Šijemo i prodajemo medicinske uniforme

Medicinski mantili svih boja i veličina, medicinke bluze muške i ženske, uniforme za stomatologe, bele medicinske pantalone i farmaceutske uniforme.

Najpovoljnije medicinske uniforme u Srbiji.

Beli mantili beže u gastarbajtere

Nakon teksta o potrazi za medicinskim radnicima koji bi radili u bolnicama na severu Italije, veći broj poziva zainteresovanih medicinskih sestara koje bi sreću okušale s onu stranu Jadrana. Nekoliko medicinskih sestara iz jednog doma zdravlja, koje su, iako se pomenutim oglasom poziva srednji medicinski kadar, zainteresovane da odu za Italiju.
Posredstvom Slovenaca kao medijatora u projektu zapošljavanja srednjeg zdravstvenog kadra, italijanske kuće Mercurio Assistenza Medica e Infermicristica iz Ferare i Gruppo Vita Serena iz Ćekane ponudile su posao medicinskim sestrama i tehničarima opšte prakse, kao i rendgen-tehničarima i fizioterapeutima. Smeštaj je obezbeđen, plata za osmočasovno radno vreme 1.300 eura. Uslovi su znanje italijanskog i položen stručni ispit sa godinom radnog iskustva. Potpisivanje (pred)ugovora o radu je obavezno.
Ova ponuda je izazvala veliko interesovanje među srednjim medicinskim kadrom i za nepunih sedam dana, po rečima kontakt osobe Mirjane Drljević, profesorke engleskog i italijanskog jezika, javilo se oko 50 kandidata.
Zanimanje za put u Italiju je toliko da je, kaže ona, angažovala kolegu, profesora italijanskog jezika, koji će biti kontakt osoba za zainteresovane iz okolnih mesta.
Drljevićeva je za naš list navela da ima do desetak poziva dnevno i da joj se javljaju pretežno žene. Po njenoj proceni, među zainteresovanim medicinskim mantilima više je onih porodičnih nego samica. Trenutno nije poznato kolika je potraznja za lekarima i farmaceutima.