Medicinske uniforme

Šijemo i prodajemo medicinske uniforme

Medicinski mantili svih boja i veličina, medicinke bluze muške i ženske, uniforme za stomatologe, bele medicinske pantalone i farmaceutske uniforme.

Najpovoljnije medicinske uniforme u Srbiji.

Doktori klovnovi - humanost na delu

U Nišu je pokrenuta inicijativa da "doktori klovnovi" postanu stalni posetioci dečjih klinika u tom gradu.
Decu koja se leče u Kliničkom centru u Nišu posetili su juče "doktori klovnovi" kako bi im olakšali boravak u toj ustanovi. "Doktori klovnovi" već pet godina obilaze decu u beogradskim bolnicima, dok je isti projekat u Novom Sadu prekinut zbog nedostatka novca.

Doktori - Ćelavi, Cica Mica, Piša Prdić i Guza, obišli su male pacijente koji se leče na dečjim klinikama u Nišu. Zbunjenost dece na početku vrlo brzo je prerasla u oduševljenje.
Jedini cilj poseta "doktora klovnova" deci jeste da im umanje traumu od pravih doktora. Oni primenjuju iste mere kao i pravi doktori, ali na klovnovski način.
Poseta "doktora klovnova" pozitivno utiče ne samo na decu, već i na njihove roditelje i medicinsko osoblje, koji su takođe izloženi stresu.
"Ono što je zanimljivo to je da oni jako skraćuju deci vreme boravka na klinici, a istovremeno, ono što je za njih jako neprijatno čine zanimljivim i prijatnim", kaže direktorka Dečje klinike u Nišu.
Studentska organizacija Medicinskog fakulteta i lokalni odbor Komiteta za ljudska prava i mir organizovali su posetu dečjim klinikama u Nišu i žurku na kojoj će se prodavati crveni nosevi. Novac od prodaje namenjen je nastavku projekta "doktori klovnovi" u Beogradu.
"Pre svega nam se dopala akcija, smatramo da mališanima u niškom Kliničkom centru treba da se više pažnje posveti i budu malo animirani", kazao je Marko Ćirić iz Komiteta za ljudska prava.
Komitet za ljudska prava pokrenuo je inicijativu da taj projekat zaživi i u Nišu, a za to je neophodna podrška lokalne samouprave i donatora.