Medicinske uniforme

Šijemo i prodajemo medicinske uniforme

Medicinski mantili svih boja i veličina, medicinke bluze muške i ženske, uniforme za stomatologe, bele medicinske pantalone i farmaceutske uniforme.

Najpovoljnije medicinske uniforme u Srbiji.

Lekarske bluze

Ne možete ići preko reda samo zato što imate pare da platite pregled koji je, inače, obuhvaćen zdravstvenim osiguranjem, kaže Saša Janković.
Lekarske uniforme izrađene od kvalitetnog uvoznog kepera po Vašim merama.
Naručite na 062/349 923. Isporučićemo Vam na Vašu adresu.
Zaštitnik građana Saša Janković ovih dana završava i drugu kontrolu dopunskog rada u jednom beogradskom domu zdravlja. U međuvremenu, ombudsman sve češće ukazuje na zloupotrebe koje su rezultat odredbi o dopunskom radu u Zakonu o zdravstvenoj zaštiti. Objašnjenje da li razmatra mogućnost pokretanja inicijative da se u Zakonu o zdravstvenoj zaštiti odredbe o dopunskom radu izmene ili čak potpuno izbace.
U dve ustanove kontrola je pokazala nepravilnosti u sprovođenju dopunskog rada. Planiramo kontrole u još nekim bolnicama. U ovom momentu najproblematičnije je pružanje usluga građanima Srbije, koje su obuhvaćene obaveznim zdravstvenim osiguranjem, ali rade se u dopunskom radu i građani za njih plaćaju. To nisunikakve ekstrausluge, ni usluge stranim državljanima.
On dodaje da nije problem ako neko želi da tokom lečenja bude smešten u apartman, pa da to plati kao dopunsku uslugu. Međutim, neprihvatljivo je da se ženi, koja želi hitno da uradi ultrazvučni pregled dojke, on zakaže tek za šest meseci a u slučaju da je spremna da plati mnogo brže.
Dosadašnja praksa sa dopunskim radom pokazala je da on otvorio prostor za mnogobrojne zloupotrebe. Reč je o tome da ne možete ići preko reda kod lekara, samo zato što imate pare da platite pregled koji je, inače, obuhvaćen zdravstvenim osiguranjem. U tome se vidi neravnopravnost građana. Naravno, niko nikome ne može zabraniti da se leči privatno, ali kod nas postoji obavezno zdravstveno osiguranje i u državnim ustanovama usluga iz obaveznog zdravstvenog osiguranja vam ne može biti naplaćena. Niko se prema građanima ne može ponašati kao da ih leči besplatno. To nije besplatno lečenje, jer mi to plaćamo svakog meseca i to obavezno, bez obzira na to da li smo bolesni ili zdravi – navodi naš sagovornik.
Janković smatra da su sadašnje odredbe o dopunskom radu otvorile prostor za zloupotrebe, ali i za korupciju, i zato razmatra mogućnost da, ukoliko rezultati ostalih potvrde njegove sumnje, Skupštini predloži promene tih odredaba.
Moram da prikupim jake argumente da bih poslanike u Skupštini uverio u stanovište da neke odredbe dopunskog rada vode većem zlu nego koristi. Dakle, što se veći broj građana javi ombudsmanu i ukaže na nepravilnosti, to će argumentacija biti lakša. Ako se ispostavi da su Institut za onkologiju Vojvodine i druge ustanove koje trenutno kontrolišemo samo izuzetak i da građani u najvećem broju slučajeva nemaju problem sa dopunskim radom, onda ombudsman ne može ići pred parlament samo zato što on lično smatra da postoji problem.
Zaštitnik građana je nedavno primio delegaciju lekara koja mu je skrenula pažnju na zloupotrebe dopunskog rada i zatražila sužavanje njegovog obima. Međutim, brzo je usledilo zvanično saopštenje jednog sindikata u kojem se kaže da ta grupa lekara nije predstavljala struku i da dopunski rad ne treba ukidati.
Postoje lekari koji uviđaju opasnost od zloupotrebe i oni drugi koji ako sami ne zloupotrebljavaju dopunski rad, misle da to niko ne radi. Legitimno je da lekari misle drugačije, ali je činjenica da se zloupotrebe nekih lekara kao senka nadvijaju nad celu medicinsku struku.