Medicinske uniforme

Šijemo i prodajemo medicinske uniforme

Medicinski mantili svih boja i veličina, medicinke bluze muške i ženske, uniforme za stomatologe, bele medicinske pantalone i farmaceutske uniforme.

Najpovoljnije medicinske uniforme u Srbiji.

Beli mantili Beograd

Nedavna kontrola službi Republičkog fonda za zdravstvo u Domu zdravlja u Vršcu pokazala je da se lekari ove zdravstvene ustanove nisu pridržavali
Medicinske uniforme po Vasim merama. Mantili, bluze, pantalone i suknje. 15 godina tradicije.
uputstva za izdavanje lekova na recept. Tako su svi svi lekari dečijeg dispanzera kažnjeni sa obavezom da prekobrojne prepisane lekove plate iz svog džepa. Direktorka Doma zdravlja Rodika Petku je rekla da se sada u toj ustanovi rigorozno sprovodi upustvo o izdavanju lekova kako se ne bi potkrale „greške” o izdavanju veće količine lekova od potrebe.
- Pitam se, kaže ona, da li bi lekari, kada bi radili privatno, bili takvi rasipnici. Ovo je samo uvođenje reda. Mada, ova pravila važe već nekoliko godina, ali kad je inspekcija počela novčano da kažnjava lekare, stvari su se promenile, ali takvih pojava i dalje ima – kaže Petku.
Lekari o ovome nisu želeli da govore, a direktorka ističe da se oni pravdaju time da im je bilo žao pacijenta.
- Pacijenti ponekad traže od lekara da im prepiše duplu dozu, da imaju za svaki slučaj. Ali to nas vodi u drugu krajnost, u haos. Inspekcija koja bila na terenu tragom recepata, nalazila je kese pune lekova, kojima je prošao rok i morali su da ih bace, umesto da ih upotrebi neko kome su zaista bili neophodni – jasna je Rodika.
No, nije reč samo o lekovima, već i davanje uputa za razna snimanja ili analize u laboratorijama.
- Nailazili smo na primere da jedan pacijent dođe na vađenje krvi više puta mesečno za kompletnu biohemiju. Ako se utvrdilo da su dva ili tri parametra povišena, sledi samo analiza tih nalaza, a ne ponova cela biohemija, koja košta više od 10 hiljada dinara. Da li treba da pravimo nepotrebne troškove državi samo zbog toga što je to za pacijente besplatno i ide na uput - pita se doktorka Rodika Petku.
Jedan broj pedijatara tvrde da ih nadležni nisu nisu uputili na vreme o izmeni Uredbe da se deci starijoj od 18 godina zabranjuje izdavanje recepata, pa nisu platili, drugi su opet to učinili. Sigurno je da će ovakve pojave pisanja recepata po želji, posle ovog upada inspekcije, sigurno prestati, a i troškovi za lekove Fonda će se sigurno smanjiti.
Bilo mi je žao deteta
Događa se i da su i roditelji dece često izričiti da im lekar prepiše određeni lek, koji treba da odredi drugi specijalista, jer su čuli da je to pomoglo drugoj deci. Tako je jedan pedijatar detetu sa rakom kože prepisao određenu mast, a nije imao prava na to, već je morao da ga uputi kod dermatologa. Direktoru Fonda lekar pedijatar je rekao „Bilo mi je žao deteta”, pa je taj lek morao da plati iz džepa. Rodika kaže da su lekari tu da pomognu pacijentim, ali da se uz to i zakonske norme poštuju.

Lekarske bluze

Lekari iz Srbije rade u Nemačkoj

Na nemačkim klinikama u ovom trenutku nedostaje oko 5.000 doktora. Šansu za zaposlenje dobili su lekari iz Srbije, što je ideja nemačkog lekara iz Novog Sada.
Lekarske uniforme po Vasim merama. Isporuka na kucnu adresu.
Razlog što je u Nemačkoj deficit lekara je taj što veliki broj odlazi u penziju, dok njihove mlade kolege traže posao u Švajcarskoj, Engleskoj i Americi.

To je dobra prilika za lekare iz Srbije. Doktor Aleksandar Griser Aleksić sa St. Georg klinike u Ajzenahu, kaže da je sam sa spuprugom došao na tu ideju.
"Ja sam rođeni Novosađanin, koji je 1994. došao u Nemačku i tu započeo svoju specijalizaciju iz kardiohirurgije, posle završene specijalizacije interne medicine u Novom Sadu“, objašnjava on.

"Ja sam kao jedan od glavnih lekara u klinici u Ajzenahu došao na ideju s mojom suprugom, koja me je na tu ideju navela, da našu veliku potrebu za lekarima obezbedim iz svoje matične zemlje", dodaje dr Aleksić.

Da li možemo da kažemo da je u pitanju stručnost naših lekara ili nešto drugo?
Razlog je isključivo stručnost. Ja znam da su kolege iz Srbije veoma stučne. Nažalost, za sad možda nemaju najbolje perspektive u Srbiji, tako da mislim da je stručnost isključivi faktor da bi kolege iz Srbije mogle da počnu da rade u Nemačkoj, odnosno na klinici na kojoj se ja nalazim, ali i na ostalim klinikama sa kojima mi trenutno vodimo razgovor.

Koliko ljudi vaša klinika planira da zaposli?
Mi smo već zaposlili pet koji već rade na našoj klinici, a hoćemo da zaposlimo još njih šest. Ostale kolege će biti na drugim klinikama s kojima mi imamo jako dobru saradnju.Trenutno vodimo razgovore sa ministarstvom i ostalim velikim klinikama da eventualno mnogo više kolega dođu da rade u Nemčkoj.

Medicinski mantili za Obrenovac

Ministar zdravlja Tomica Milosavljević najavio je u ponedeljak da će lekari u Nišu do kraja godine obaviti prve operacije na srcu. Ministarstvo zdravlja je iz sredstava Nacionalnog investicionog plana za izgradnju i
Medicinske uniforme po Vasim merama. Beli mantili kostaju samo 12 evra. Najjeftiniji u Srbiji.
rekonstrukciju kardiohirurgije u Nišu za ovu godinu izdvojilo 190 miliona dinara. Na niškoj klinici ove godine biće obavljeno 2.500 dijagnostičkih, 1.700 interventnih procedura, a oko 500 intervencija u slučajevima akutnog infarkta miokarda. Ministarstvo zdravlja je u periodu od 2003. do 2009. godine za kardiohiruršku, investicije i investiciono održavanje izdvojilo oko četiri milijarde dinara. (S. B.)

Mantili - sivenje po meri

Pored standardnih velicina, nudimo Vam i medicinske uniforme izradjene po Vasim merama. Imamo tim iskusnih krojaca koji ce sigurno pogoditi kroj i napraviti mantil, suknju, pantalone ili bluzu savrsenu za Vas.

Uniforme Beograd

Vec 15 godina proizvodimo medicinske mantili svih boja i veličina, medicinke bluze muške i ženske, bele medicinske pantalone, uniforme za farmaceute i stomatologe i svu drugu odecu za zdravstvo.

Sve medicinske uniforme se prave od kvalitetnog medicinskog kepera koji se lako odrzava i dugo cuva kvalitet. Po Vasoj zelji mozemo koristiti i druge materijale.

Najpovoljniji smo na trzistu Srbije. Uz to imamo i besplatnu isporuku za grad Beograd, Pancevo i Staru Pazovu.