Medicinske uniforme

Šijemo i prodajemo medicinske uniforme

Medicinski mantili svih boja i veličina, medicinke bluze muške i ženske, uniforme za stomatologe, bele medicinske pantalone i farmaceutske uniforme.

Najpovoljnije medicinske uniforme u Srbiji.

Muski medicinski mantil

Isporuka mantila na kucnu adresu.


Najpovoljnije uniforme u Srbiji.
Izrada mantila po Vasim merama.
15 godina dobre saradnje sa lekarima
Medicinske uniforme Katic
064/11 65 108


Srpski lekari trazeni i u Sloveniji

Slovenija će morati da zapošljava medicinsko osoblje iz inostranstva, a među njima bi mogli da se nađu i anesteziolozi iz Srbije.

U Sloveniji je zbog nedostatka lekara ponovo aktuelna ideja o dovođenju stručnjaka iz inostranstva, što bi doprinelo da se smanje liste čekanja i da pacijenti dobiju pravovremenu i odgovarajuću medicinsku uslugu.
Medicinske uniforme po Vašim merama. Isporuka na kućnu adresu.
Uvozni medicinski keper. 15 godina tradicije. Medicinske uniforme Katić

I pored poziva da se poveća upis studenata na Medicinski fakultet i čak i sa očekivanim prilivom novoškolovanog medicinskog osoblja, u Sloveniji taj problem decenijama neće moći da bude rešen, pišu slovenački listovi i ističu dobar kvalitet kadrova Medicinskog fakulteta u Beogradu i Zagrebu.

Zavod za zdravstveno osiguranje Slovenije smatra da bi se nedostatak anesteziologa u Sloveniji odmah mogao rešiti, ako bi u toj zemlji počelo da radi oko 50 anesteziologa iz Srbije, za čiji početak rada ključne prepreke predstavljaju strogi uslovi slovenačkih medicinskih asocijacija.

Oni takođe tvrde da bi se boljom organizaciojom rada i odobravanjem prekovremenog rada za više afirmisanih ruskih stručnjaka mogli izbeći dramatični problemi u slovenačkom zdravstvenom sistemu.

Slovenački sindikat lekara (FIDES), međutim, smatra da slovenačka zdravstvena zaštita, za razliku od drugih evropskih zemalja, nije u potrazi za novim lekarima iz evropskih zemalja i ukazuje na probleme koji mogu biti prouzrokovani kada je u pitanju dobijanje odgovarajući dozvola za rad stranih lekara.

Lekarske komore Slovenije, ipak već odavno pokušavaju da eliminišu dugotrajne procedure za dolazak stranih lekara, ali bez određenih kriterijuma za smanjenje nivoa njihovog znanja.

Udruženje zdravstvenih ustanova Slovenije zatražilo je smanjenje trajanja specijalizacije, kao i da te specijalizacije budu prilagođene realnim potrebama.

Slovenačka udruženja obolelih od raka i leukemije izrazila su duboku zabrinutost zbog nedovoljnog broja zdravstvenih stručnjaka u toj zemlji, kao i bojazan da se slovenački zdravstveni sistem zbog toga ne nađe pred kolapsom.
Oni predlažu slovenačkoj vladi da usvoji integrisan pristup rešavanju zdravstvene zaštite, dok građanska udruženja apeluju da predstavnici vlade i zdravstveni radnici, kroz zajednički dijalog, definišu slovenačku zdravstvenu politiku u koju će građani imati poverenja.

Lekarske uniforme - kupovina iz fotelje - po Vasim merama

Za pola godine, prema podacima Kliničkog centra, potrošeno je oko sto hiljada  za dodatno usavršavanje lekara, a prosle godine u ove svrhe utrošeno je oko trista hiljada. Sindikalci tvrde da je pohvalno to što Klinicki centar izdvaja novac za usavršavanje lekara, ali, s druge strane, kažu da se ništa ne radi da se zadrže stručnjaci kojih ionako ova ustanova nema mnogo.

Dodatno usavršavanje lekara je potrebno kako bi  se rešio dugogodišnji problem slanja pacijenata na lečenje u inostranstvo za složenije zahvate, za šta se godišnje izdvajaju milioni. Međutim, čini se da za sada rukovodstvo Kliničkog centra nema mehanizme da zadrži stručnjake u ovoj ustanovi.

- Prestanak radnog odnosa neće predstavljati problem. Sa nekim od lekara koji su zasnovali radni odnos uglavnom u privatnim klinikama, Klinički centar ima ugovor o njihovom dodatnom angažovanju u skladu sa Zakonom o radu. Broj zaposlenih u ovoj ustanovi treba da raste, tako da su u poslednje dve godine zaposlena još 44 lekara - kaže generalni direktor Klinickog centra.
Zbog odlaska lekara sa odeljenja koronografije Klinickog centra ordinacije ne rade složene zahvate.